0

Your Cart

You have no items in your shopping cart.

Maak je schoenen schoon

 

Er is geen beter gevoel dan een nieuw paar kicks uitpakken. Die frisse geur kan de dromen van een sneakerhead voeden. Maar als ze eenmaal uit de doos en op straat zijn, kan er van alles gebeuren met je schoenen, van slijtage, vlekken, gemorste drankjes tot algemeen gruis en vuil. Dus hoe houd je je schoenen in topconditie?

Bekijk ons ​​stapsgewijze proces om een ​​paar kneepjes van het vak te leren. Scroll naar beneden voor details over het schoonmaken van canvas of suède schoenen, en hoe je schoenen schoonmaakt in de wasmachine.

STAP 1
Verwijder overtollig vuil door de zolen tegen elkaar te kloppen en gebruik een zachte borstel, zoals een tandenborstel, om eventueel achtergebleven vuil weg te schrobben.

STAP 2
Gebruik een washandje om vlekken voorzichtig weg te vegen met een mild, milieuvriendelijk wasmiddel gemengd met lauw water (een mild wasmiddel veroorzaakt meestal geen gele verkleuring door giftige stoffen).

STAP 3
Dompel het washandje in warm water en verwijder overtollige zeep en zeepsop. Gebruik indien nodig een in water gedrenkte tandenborstel met zachte haren om witte buitenzolen of Boost-materiaal op de rand van de schoenzool schoon te maken.

STAP 4
Droog op kamertemperatuur en, als je leren schoenen hebt, breng dan een kleine hoeveelheid leren schoenconditioner of -behandeling aan.

STAP 5
Verwijder veters en inlegzolen (indien mogelijk). Leg ze in een kussensloop en laat ze door een wasmachine lopen die is ingesteld op koud / delicaat met wasmiddel. Als bonus kan het wassen van inlegzolen helpen bij het elimineren van slechte geuren.

 

Hoe canvasschoenen schoon te maken:

De kans is groot dat uw favoriete paar schoenen canvas is. Ze zijn een van de meest comfortabele schoenmaterialen, waardoor ze gemakkelijk te combineren zijn. Maar het resultaat van het dag in dag uit dragen is dat vlekken, vuil en roet zich snel ophopen.

Als je wilt dat je canvas kicks er net zo fris uitzien als op de dag dat je ze kocht en je wilt dat je favoriete paar schoenen lang meegaan, dan helpt het om te weten hoe je ze moet schoonmaken.

STAP 1
Pak een oude tandenborstel en begin met schrobben om al dat extra vuil en modder kwijt te raken.

STAP 2
Vul een emmer of kom met warm water en vloeibaar wasmiddel of afwasmiddel. Dompel vervolgens de tandenborstel in en ga door met het schrobben van gebieden die aandacht nodig hebben.

STAP 3
Spoel je schoenen uit met warm, schoon water nadat ze grondig zijn schoongemaakt. Neem overtollig water op met een oude handdoek.

STAP 4
Help ze hun vorm te behouden door je canvas kicks te vullen met papieren handdoeken of droge washandjes. Laat ze dan binnenshuis op een warme plek aan de lucht drogen. Let op: Direct zonlicht of directe warmte zullen uw schoenen vervormen of verkleuren

 

Hoe suède schoenen schoon te maken:

Als je suède schoenen sport zoals veel adidas Originals, dan struin je rond in een van de meest stijlvolle schoenmaterialen. Maar helaas is het buitengewoon moeilijk schoon te houden, omdat suède de onderkant van leer is. Het is een absorberend materiaal dat van alles en nog wat vastpakt dat valt, morst of op zijn pad komt. Uiteindelijk zul je ze moeten schoonmaken en hier is hoe.

Maar eerst een waarschuwing: gebruik GEEN water om suède schoon te maken. Water laat sporen achter, verandert het uiterlijk en geeft vlekken op suède

STAP 1
Pak je oude tandenborstel en ga aan het werk. Wrijf oppervlakkige vlekken voorzichtig weg en gooi het vuil weg.

STAP 2
Begin met het uitoefenen van druk met je penseel om de diepere vlekken weg te werken.

STAP 3
Koop indien nodig een witte gum of suède poetskit in de winkel. Een zachte nagelvijl kan ook voldoende zijn.

STAP 4
Als het echt nodig is, probeer dan de probleemplekken te schrobben met een wit washandje gedrenkt in witte azijn of ontsmettingsalcohol om super hardnekkige vlekken te verwijderen.